zaterdag 21 mei 2016

14 mei 2016: Grandcourt (15 km)

Circuit “le Pont des Poilus”


Wandeling in “Le Pays du Coquelicot “, een regio rond de Franse stad Albert in het departement Somme. Deze streek was tijdens de Eerste Werldoorlog het strijdtoneel van de slag om de Somme in 1916. We startten de tocht aan het kleine kerkje van Grandcourt.
Parkoers: Grandcourt-Beaucourt sur l’Ancre-Miraumont
Deze drie dorpjes lagen tijdens de Eerste Wereldoorlog in de frontstreek en werden volledig vernietigd. Behalve een achtergelaten obus in een veld, viel er langs het parkoers weinig te bespeuren dat herinnerde aan de oorlog.
We wandelden onder meer door de vallei van de Ancre, een zijriviertje van de Somme en door het open en lichtgolvende landschap van Picardie. We schrikten eventjes op toen naast ons een jonge ree wegvluchtte over de velden. We waren evenzeer verrast als het dier zelf en ik reageerde te laat om het te fotograferen. We vermoedden dat het beest uitrustte in de berm toen we passeerden.
De wandeling hadden we afgedrukt van de site van Pays du Coquelicot en met de routebeschrijving en het kaartje in de hand trokken we op pad. Omdat het parkoers slecht (niet) uitgepijld was (op enkele achtergelaten bordjes na) stapten we een aantal keer in de verkeerde richting.
Na de wandeling reden we naar Beaumont-Hamel waar het “Circuit du Caribou” start.
Mijn foto’s van de wandeling: Grandcourt 14 mei 2016Geen opmerkingen:

Een reactie posten