24 oktober 2015 : Bavinchove (21 km)

Bavinchove-Zuytpeene-Zermezeele-Hardifort-Cassel

De wandeling had ik op mijn GPS opgeladen van de site www.randogps.net. De wagen parkeerden we bij het vertrekpunt aan het kerkje van Bavinchove, een dorpje gelegen op een boogscheut van Cassel.
Er is een Bar-Tabac (Le Ch'ti faitout) en een Estaminet Flamand : In den Goedendag. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om iets te eten of te drinken voor of na de wandeling.
Tijdens de tocht door het glooiende landschap passeerden we enkele pittoreske dorpjes waar de tijd leek te hebben stilgestaan : Zermezeele en Hardifort. In Hardifort hielden we een korte pauze in het randocafé "A la Couronne" ( op zijn vlaams : "Herberge In de Krone"). Mireille, de waardin, sprak ons aan in het West-Vlaamse dialect en vertelde ons dat ze afkomstig was van Westouter. Vanuit Hardifort stapten we daarna naar Cassel en volgden een poosje het traject van de GR128 (Wissant-Aken). We beklommen de Casselberg, het hoogste punt van de Westhoek, tot helemaal boven bij de Casteel Meulen en het standbeeld van maarschalk Foch. Hier heeft men een grandioos uitzicht over het lager gelegen Frans-Vlaanderen. Daarna daalden we af tot op het marktplein en via de Porte d'Aire kwamen we bij la Rue des Remparts, overblijfselen van vroegere vestingsmuren. We daalden verder af tot bij het station van Cassel, dat eigenlijk op het grondgebied van Bavinchove ligt en bereikten uiteindelijk opnieuw het startpunt.
Na afloop dronken we nog een frisse pint in "Le Ch'ti faitout".  Op de terugweg stopten we nog in La Ferme des Templiers (www.ferme-des-templiers.com) in Oxelaëre. In de winkel bij de hoeve kan men een lekkere kaas van de streek kopen : Le Boulet de Cassel.
Het "Estaminet de l'Ancienne Maison Commune" in Hondeghem was onze laatste halte.


Mijn fotoverslag : Bavinckhove 24 oktober 2015
Mijn verslag : Bavinchove 24 oktober 2015

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wandelnetwerk Pays de Cassel

17 juli 2010 : Buysscheure (14 km)

Van Watou naar Herzeele door de vallei van de Ijzer

over het strand en door de duinen naar Bray-Dunes en Zuydcoote